NK jeugd Boksen in Alphen aan den Rijn

Het weekend van 9 en 10 December was het dan zover. Het allereerste NK jeugd Boksen. Wij van boksschool Teus de Kruyf waren de eerste die dit evenement mochten organiseren.

De locatie was het tennis en squash centrum Nieuwe sloot. Een prachtige en sfeervolle ruimte om dit evenement te laten plaatsvinden. Om er een echt gezinsuitje van te maken hadden we voor de kleinere gasten een grote stormbaan laten neerzetten. Dit was dan ook een groot succes, niet alleen voor de kleinste bezoekers maar ook de ouderen hebben hier met veel plezier gebruik van gemaakt.

Op het extreme weer na was dit weekend een groot succes. Hoe bijzonder om te zien dat vele bezoekers de winterse buien getrotseerd hadden om vanuit heel Nederland hierbij aanwezig te kunnen zijn.

Levi Kroll had geen tegenstander, wij hebben ook nog in de omliggende landen gekeken en gezocht maar er was geen tegenstander die het tegen Levi op wilde nemen. Uiteindelijk hebben Levi en Dorus hebben samen een demonstratie boksen gegeven met als doel om te laten zien hoe het boksen hoort, wat de scheidsrechter doet en hoe de trainers aan de ring coachen en begeleiden.

Luca Capone had de eerste partij. Luca had het zwaar maar voerde erg goed zijn opdrachten uit. In de eerste ronde had hij een licht overwicht en stond iets voor op punten. In de tweede ronde maakte zijn tegenstander dit verschil weer goed, dus de 3e ronde zou de beslissende uitslag zijn wie van deze 2 talenten er Nederlands Kampioen zou worden, de strijd ging gelijk op. Luca won nipt met 2-1 en is Nederlands Kampioen geworden!

Nicky Wemer moest het opnemen tegen een sterke tegenstander, maar net als bij Luca verliepen de eerste en tweede ronde gelijk. De derde ronde moest het verschil maken. Nicky bokste erg goed vooruit en zette zijn tegenstander regelmatig onder druk. Ook wanneer Nicky in de hoek werd gedreven draaide hij met regelmaat goed weg en nam hij de 2e aanval goed over. We stonden in spanning af te wachten…..Winnaar met 2-1 in de B-klasse en Nederlands Kampioen, Nicky Wemer! Met een prachtige gordel verliet hij de ring.

Nabil Dahhane ging voor het eerst in de ring om zijn finale partij te boksen tegen een meer ervaren bokser. Nabil was ondanks zijn houding behoorlijk zenuwachtig, maar wat heeft hij een mooie bokswedstrijd laten zien. Veel vechtlust en doorzettingsvermogen ondanks zijn vermoeidheid. Hij verloor nipt met 2-1 en is 2e van Nederland geworden, een top prestatie.

Dorus heeft Zondag zijn finale patij gebokst, Dorus was op van de zenuwen maar heeft vooruitgang laten zien in zijn techniek en zijn beheersing. Dorus verloor zijn partij maar is met een opgeheven hoofd uit de ring gestapt.

Dit waren de prestaties van onze eigen wedstrijdboksers. Verder hebben alle bezoekers dat weekend veel jong talent van ook andere scholen mogen aanschouwen. Prachtig om te zien hoe top sport al begint bij de jeugd.

Tot zover de eerste NK jeugd, we hopen dat dit een nieuwe traditie in de bokssport gaat worden. Ons land herbergt tenslotte vele jonge talenten welke het recht hebben om te kunnen schitteren in die ring!!