Over

In 2001 startte Teus de Kruyf zijn boksschool. Hem stond een sportieve ontmoetingsplek voor ogen waar iedereen welkom is en kan trainen onder zeer goede begeleiding.

In zijn sportschool trainen zowel mannen als vrouwen en het motto is dat iedereen respect moet hebben voor elkaar. Er wordt nog regelmatig negatief over het boksen gedacht, maar als mensen komen kijken hoe het er tijdens de lessen aan toegaat, veranderen ze snel van mening. Respect is namelijk een waarde die zeker op boksscholen duidelijk wordt uitgedragen.

Bij Boksschool Teus de Kruyf zijn er op verschillende avonden diverse trainingsvormen. Veel leden willen hun conditie verbeteren. Zij boksen omdat het een zware training is. Niet alleen voor alle spieren in je lichaam, maar ook longen, hart en bloedsomloop hebben er baat bij. Wie recreatief wil boksen onder goede begeleiding kan daarvoor terecht bij Boksschool Teus de Kruyf.

Wedstrijdboksen is natuurlijk ook mogelijk. Er zijn diverse avonden waarin boksers met elkaar op wedstrijdniveau met elkaar sparren. Wil een lid wedstrijden gaan boksen dan bepalen de trainers wanneer hij of zij er klaar voor is. Dit niet alleen om de leden te beschermen als ze er nog niet aan toe zijn, maar ook om de successen te waarborgen voor zowel de boksers als voor de school.

Is je interesse gewekt? Kom dan gerust kijken. Een keertje vrijblijvend meetrainen is ook mogelijk. De boksschool biedt één gratis proefles aan. Neem dan wel van tevoren contact op zodat we weten wanneer je komt. Ook kun je een afspraak maken voor een privéles.

* Trainer 1:

Mijn naam is Reinout Frenken.

In 2005 ben ik lid geworden van Boksschool Teus de Kruyf omdat ik mijzelf fysiek en mentaal wilde uitdagen. Al snel beviel het boksen me dusdanig goed dat ik minimaal 5 keer per week aan het trainen was, uiteindelijk ben ik ook wedstrijden gaan boksen. In 2011 ben ik begonnen met het geven van boks-trainingen. In deze lessen breng ik mijn kennis van het boksen over aan gemêleerde groepen; van wedstrijdboksers tot recreanten. Mijn kennis van het boksen heb ik opgedaan bij Teus en dat is ook te merken aan mijn stijl van lesgeven:  technische trainingen waar je een flinke dosis uithoudingsvermogen van krijgt. Zelf sport ik graag nog actief mee op de dagen dat ik geen les geef en hiermee houd ik ook direct mijn kennis op peil. Hetgeen dat mij het meeste in de sport aan spreekt is het benodigde doorzettingsvermogen: Waar andere opgeven gaan boksers door. Deze mentaliteit zie je in de intensiteit van mijn trainingen terugkomen.

In het dagelijks leven ben ik teamleider bij een detacheringsbureau gericht op technisch personeel. Een aansturende functie, waarbij de motivatie van mensen centraal staat. Dit is dan ook direct wat je van mijn trainingen kunt verwachten: ik zal je motiveren om hard te werken en prestaties te leveren!  Mijn lessen geef ik standaard op de woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur en geregeld op de zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur.

* Trainer 2:

Mijn naam is Jan Venema.

Ik ben begonnen met boksen toen ik in Arnhem in militaire dienst zat. Ik begon bij boksclub Muscular in Arnhem als recreant. Enkele jaren na mijn dienstplicht werd ik politieman in Arnhem, waar ze een zeer actieve boksclub hadden. Hier trainde ik als recreant met af en toe een onderlinge wedstrijd.

In 1988 studeerde ik af aan de Hoge School Arnhem als sociaal agogisch werker en nam ik ontslag bij de politie. In Leiden had ik een baan gevonden bij de toenmalige sociaal pedagogische dienst waar ik jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking begeleidde.

Ik ben nu reeds 10 jaar met pensioen. In 1991 ben ik weer gaan boksen bij de toenmalige boksschool in Alphen ad Rijn waar ook Teus de Kruyf wedstrijden boksten. Toen deze school ophield te bestaan is Teus verder gegaan met zijn eigen school en ik ben daar lid geworden. Ik geef nu al een flink aantal jaren bokslessen bij boksschool Teus de Kruyf. Deze lessen zijn voornamelijk gericht op techniek en conditie trainingen. Ik geef regelmatig les op de zaterdag ochtenden van 10.00 tot 11.30 uur en door de week val ik ‘s avonds regelmatig in.

Mijn grootste hobby naast het boksen is motor rijden en natuurlijk mijn kleinkinderen. Ik mag best zeggen dat boksen mijn passie is, tevens houd het mij jong van geest.

*Trainer 3:

Mijn naam is Chris van Zijll.

In 2005 ontdekte ik dat er bij ons thuis, vlak om de hoek een boksschool zat. Het leek mij destijds wel leuk om daar een kijkje te gaan nemen, niet eens zo zeer voor de sport maar puur uit nieuwsgierigheid. Na 1 proefles te hebben gevolgd was mijn interesse in de bokssport toch wel gewekt en voor dat ik het doorhad was ik minimaal 4 maal per week aan het trainen.

In dat zelfde jaar begon ik met een opleiding als sportcoach. Nadat ik deze had afgerond kwam Teus met de subtiele vraag of ik misschien interesse had om boks lessen te verzorgen voor het middelbare onderwijs. Dat leek mij wel wat. Al gauw daarna werd ik ook trainer op de boksschool zelf, destijds alleen nog geopend in de avonduren.

Het geen wat mij aanspreekt in deze boksschool is het plezier en ongein met de leden en de trainers. De sfeer is hier fantastisch en dat wordt ook hoog in het vaandel gedragen. Mijn zienswijze is dat als je het naar je zin hebt bij een vereniging, je de sport het langst vol zal houden.

Mijn lessen kenmerken zich door de intensiviteit en karakter. Ik leer je de techniek om overzicht te houden tijdens het boksen maar ook train ik je op de kracht om je zelfdiscipline en doorzettingsvermogen te vergroten. Dit zijn essentiële elementen in de bokssport. Mijn eigen boks stijl komt hiermee overeen. Ik ga altijd voor de volle 100 %.

De lessen die ik geef zijn niet op vaste dagen in de week maar ik val regelmatig in voor mijn collega trainers. Naast het boksen en het lesgeven beoefen ik graag ook andere sporten. Een andere passie van mij is drummen.

*Trainer 4:

Mijn naam is Cyrano Parinussa.

Het is alweer 10 jaar geleden dat ik voor het eerst een voet over de drempel zette bij boksschool Teus de Kruyf. Hier begon ik als recreant met het boksen.

Een aantal jaar geleden ben ik gestart met het assisteren van Teus. Tijdens de avondtrainingen begeleid ik de nieuwe leden. De bokssport begint met de juiste houding en techniek, daarnaast is een goede coördinatie ook heel belangrijk. Als ik mee loop in de reguliere training kan ik de beginners net even dat stukje meer aandacht geven om de basistechnieken aan te leren.

De jeugd is de toekomst en dat beseffen wij bij boksschool Teus de Kruyf heel goed. Daarom investeren we veel tijd in het opleiden en het ontplooien van jonge talenten. Mijn focus ligt op dit moment dan ook voornamelijk bij het trainen van de jeugd.

Als jeugdtrainer werk ik graag met de pads. Met de andere trainers stem ik af waar de verbeterpunten van de jeugd boksers liggen. Zo kan ik een ieder een training op maat geven en bouwen zij de meeste progressie op. Mijn focus in deze trainingen ligt voornamelijk op de juiste techniek, het optimaal bewegen in de ring en het snel kunnen ontwijken van stoten.

Elke maandagavond tijdens de wedstrijdtraining ben ik op de boksvloer te vinden.

 

* Trainer 5:

Mijn naam is Martijn Rijnbeek.

Al sinds 1991 ben ik actief in de bokssport. Samen met Jan Venema ben ik gestart met trainen bij het toenmalige Boxing Alphen. Op dat moment was Teus nog steeds actief als wedstrijdbokser in de A- klasse. In de eerste jaren heb ik een paar wedstrijden gebokst, waarna ik al snel begon met het geven van lessen bij Teus, die toen inmiddels gestart was met zijn eigen boksschool.

Momenteel geef ik op de dinsdagavond 1 van de 2 lessen. Mijn persoonlijke doel is gericht op een goede conditionele training met daarbij de focus op de persoonlijke ontwikkeling van al onze leden. Na het trainen moet iedereen een goed gevoel hebben! De andere training op de dinsdagavond train ik zelf mee.

Sinds anderhalf jaar ben ik woonachtig in Beeds en rijd ik wekelijks speciaal terug naar Alphen aan den Rijn voor het geven van en deelnemen aan de trainingen. Ondanks de 60 km die ik hiervoor wekelijks maak is het altijd weer goed om de sfeer van deze boksschool te ervaren!

 

 


Verklaring Omtrent Gedrag

Binnen Boksschool Teus de Kruyf hebben we diverse do’s and don’ts. Zo is het ten strengste verboden om te discrimineren of sporters of bezoekers te schofferen. De voertaal is Nederlands of Engels, zodat iedereen kan horen wat er wordt gezegd. Iedereen is bij de boksschool welkom en wordt hartelijk ontvangen en opgevangen. We hebben als boksschool de afspraak gemaakt dat alles wat tegen ons in vertrouwen wordt verteld dit ook in vertrouwen wordt behandeld. Men kan met ons over alle zaken praten en als men het wil kunnen we hulp aanbieden. Hoofdtrainer Teus de Kruyf heeft de afgelopen jaren diverse trainingen/cursussen gedaan om de personen te begeleiden. We hebben daarnaast nauwe banden met scholen, de politie, VGGZ, gemeente en andere overheidsdiensten en als dat wordt gewenst kan van deze contacten gebruik worden gemaakt.

Bij Boksschool Teus de Kruyf stellen wij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag ) verplicht voor onze vrijwilligers. Daarnaast hebben wij de volgende vertrouwenspersonen:

Teus de Kruyf, hoofdtrainer
Reinout Frenken, trainer
Bert Kaspers, trainer

De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het verkrijgen van een nieuwe baan of het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een Verklaring Omtrent Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

Een VOG is een van de maatregelen die een sportvereniging kan nemen om de kans op seksuele intimidatie binnen de club te verkleinen. Het geeft meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen. Door als vereniging of bond een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking of andere kwetsbare groepen, laat je zien dat je de veiligheid van je leden serieus neemt.

Boksschool Teus de Kruyf is aangesloten bij de Nederlandse Boksbond.

Boksschool Teus de Kruyf is aangesloten bij de NBB